Brzkov, 14.6.2017 – Vláda ČR schválila návrh surovinové politiky. Místní z Brzkova a okolí varují, že je jen otázkou času, kdy vypuknou uranové dostihy, a to nejen v lokalitě Brzkov – Horní Věžnice.

Ještě před projednáním návrhu surovinové politiky ve vládě, se místní z Brzkova a okolí obrátili se svým varováním na premiéra a všechny členy vlády, a poukázali na možná rizika schválení tohoto návrhu. Dne 14.6.2017 projednala vláda ČR návrh surovinové politiky a tento návrh schválila.

„Není otázkou jestli, ale kdy vypuknou uranové dostihy. A to nejenom u nás v Brzkově.“ komentuje schválení návrhu brzkovský starosta Aleš Bořil. „Čas ukáže, že naše obavy byly oprávněné a důvodné.“ dodává k rozhodnutí vlády přibyslavský starosta Martin Kamarád.

                „S ohledem na schválení surovinové politiky vládou ČR se dá předpokládat zvýšený zájem těžařů o ložiska uranu v ČR. Nová surovinová politika umožňuje těžařským firmám požádat o průzkum ložiska, případně i rozšířit chráněné ložiskové území a v neposlední řadě zpracovat EIA, a tím získat přednostní práva na budoucí těžbu, což bylo dle stávající surovinové politiky nemožné.“ uvádí Mgr. Kliment.              

Vypadá to na černý měsíc pro místní obyvatele, a naopak skvělý pro těžaře a developery. Dnes byla schválena nová surovinová politika a minulý týden senát posvětil vyloučení spolků na ochranu životního prostředí z příslušných povolovacích řízení. „My jsme jen obyčejní občané, kteří chtějí mít možnost ovlivnit okolí místa, kde žijí. Tímto tempem nebudeme mít za chvíli možnost vyjádřit se.“ “ neskrývá své rozhořčení předsedkyně spolku Naše budoucnost bez uranu z.s. Lucie Drahošová Stránská.

 

 

Mgr. et Bc. Luboš Kliment

společný právní zástupce

Obce Brzkov, Města Polná,

Města Přibyslav a Obce Věžnice,

spolku Naše budoucnost bez uranu z.s.

kontakt: kliment@akkliment.cz,

tel: 776233879

TISKOVÁ ZPRÁVA VE FORMÁTU PDF KE STAŽENÍ ZDE: TISKOVÁ ZPRÁVA – Surovinová politika schválena! Je jen otázkou času, kdy vypuknou uranové dostihy, a to nejen u nás varují brzkovští! 5.6.2017

Existují různé respektované on-line farmacie. Nicméně několik nejsou lékárna vůbec. Ve skutečnosti, on-line lékárny vyplnit statisíce on-line receptury každý den. Mnoho opravné prostředky se používají k léčbě erektilní dysfunkce. Mnoho lidí přemýšlet o tom, http://cialis-cz.com/. Co lidé mluví o ? (Více informační ). V současné době pro mnoho lidí, čímž se tento problém v první řadě je nejtěžší krok. Vědecký výzkum zjistil, že asi 14 procent pacientů akceptace Wellbutrin hlášeny sex zdravotní potíže. Můžete mluvit s pravidelnou zdravotní péče, pokud myslící vzít Cialis. Nebo můžete promluvit s odborníkem. Psychologové mohou být zapojeny do řízení sexuálních dysfunkcí. Ten může předepsat lék, pokud se rozhodnou, že je to pro vás to pravé. Uchovávejte tento lék mimo dosah dětí. Například tekuté léky, v ideálním případě musí být uchovávány v chladničce, ale jiné mohou být skladovány při pokojové teplotě.

Facebook




Podporují nás
Město Přibyslav
http://pribyslav.cz/
Obec Brzkov
http://www.brzkov.cz/
Město Polná
http://www.mesto-polna.cz/
Obec Věžnice
http://www.obecveznice.cz/
Sdružení pro záchranu prostředí
http://www.calla.cz/