„Všichni jsme si rovni, někteří jsou si rovnější“ Farma zvířat George Orwell

Brzkov 26. 4. 2016

Brzkov, 26. 4. 2016 – Citát z legendární knihy Farma zvířat George Orwella zcela vystihuje situaci v Brzkově a okolí. Všichni soukromí těžaři musí platit obcím miliónové poplatky za průzkumné území, státní podnik DIAMO nemusí platit ani korunu. Zástupci všech obcí a měst jednoznačně zdůrazňují, že nejsou na prodej, i kdyby jim bylo zaplaceno modré z nebe. O tomto a dalších evidentních hrozbách informovali obce a města ministra Mládka.

 „Panu ministrovi Mládkovi velice vadili živnostníci, protože platí málo, státní podnik řízený jeho ministerstvem nemusí obcím platit ani korunu.“ uvádí k problematice poplatků za stanovení průzkumného území starosta Brzkova Aleš Bořil. K tomuto dokládá dopis od australských těžařů, kteří lidem v Brzkově nabízeli kromě povinných miliónových plateb za stanovení průzkumného území další miliónové platby, pokud brzkovští budou s těžbou souhlasit. „I kdyby nám nabízeli modré z nebe, tak s těžbou nebudeme souhlasit, nejsme na prodej.“ zdůrazňuje Aleš Bořil.

O co jde, každá soukromá firma musí jako první krok požádat o stanovení průzkumného území a provést průzkum. S tímto povolením průzkumného území jsou spojeny miliónové poplatky, které musí těžaři zaplatit dotčeným obcím. Státní podnik DIAMO se však povinnosti platit tyto poplatky obcím snaží vyhnout. Naproti tomu australský konkurent již v roce 2007 nabízel brzkovským kromě povinných miliónových plateb za průzkumné území dalších 800.000,-Kč ročně navíc po dobu průzkumu a během možné těžby dokonce 2 milióny Kč ročně navíc. Brzkovští se koupit nenechali. Státní podnik DIAMO se nějakými nabídkami a jednáními s obcemi a vlastníky nezdržuje a rovnou zahájil řízení o rozšíření chráněného ložiskového území.

„Z pověření klientů jsem vypracoval dopis pro pana ministra Mládka, kde jsem ho upozornil a jednoznačně zdokladoval další obrovská rizika, pokud bude v řízení o rozšíření chráněného ložiskového území pokračováno. Jedním z mnoha rizik je i možné narušení rovných tržních podmínek a riziko, že příslušné orgány zahájí ve věci šetření. Znevýhodnění soukromých těžařů je až moc okaté.“ potvrzuje právní zástupce dotčených obcí Luboš Kliment.

Poplatky obcím za průzkumné území neplatí jenom soukromníci, této povinnosti si je dobře vědomo i ministerstvo životního prostředí a bez jakéhokoli vykrucování platí všem dotčeným obcím miliónové částky za stanovení průzkumného území, a to v rámci probíhajících řízení ohledně úložiště jaderného odpadu.

Také byl pan ministr Mládek informován o tom, že pokud nebude řízení o rozšíření chráněného ložiskového území ukončeno do 30.5.2016, tak dotčená obce a města požádají o svůj vstup jako účastníci do tohoto řízení.  

 

Mgr. et Bc. Luboš Kliment

společný právní zástupce

Obce Brzkov, Města Polná,

Města Přibyslav a Obce Věžnice

kontakt: kliment@akkliment.cz,

tel: 776233879

Existují různé respektované on-line farmacie. Nicméně některé nejsou farmacie vůbec. Ve skutečnosti, on-line farmacie vyplnit statisíce on-line receptury každý den. Mnoho opravné prostředky se používají k léčbě erectile dysfunkce. Mnoho lidí přemýšlet o tom, http://cialis-cz.com/. Co lidé mluví o ? (Více informační ). V současné době pro mnoho lidí, čímž se tento problém v první řadě je nejtěžší krok. Vědecký výzkum zjistil, že asi 14 procent pacientů akceptace Wellbutrin hlášeny sexuální zdravotnických obtěžovat. Můžete mluvit s pravidelnou zdravotní péče, pokud uvažujete vzít Cialis. Nebo možná budete promluvit s odborníkem. Psychologové mohou být zapojeny do řízení sex dysfunkcí. Ten může předepsat lék, pokud se rozhodnou, že je to pro vás to pravé. Uchovávejte tento lék mimo dosah dětí. Například tekuté léky, v ideálním případě musí být uchovávány v chladničce, ale jiné mohou být skladovány při pokojové teplotě.

Facebook




Podporují nás
Město Přibyslav
http://pribyslav.cz/
Obec Brzkov
http://www.brzkov.cz/
Město Polná
http://www.mesto-polna.cz/
Obec Věžnice
http://www.obecveznice.cz/
Sdružení pro záchranu prostředí
http://www.calla.cz/